söndag, februari 06, 2011

Hur locka barnen till hobbyrummet?



Det är tag sedan barnen var med i hobbyrummet. Senast använda Märta den fina julklappsverktygslådan till att spara olika slags balsaspånor i de olika facken. Och frigolitspånor.

Jag har nu tagit denna låda i anspråk. Och slängt hela samlingen. Och blivit utskälld av min fru. Undrar just vad Märta kommer att säga?

Men det jag funderar mest på är ändå hur jag ska få tillbaka barnen till hobbyrummet. Förr tyckte de att det var ganska roligt och ofta gick de dit frivilligt och ofta ihop med kompisar. Att gjuta i gips har nog varit deras favorit. Och att sedan måla figurerna.

Men de har också någorlunda accepterat att serva sina egna cyklar och att ibland laga leksaker som de själva haft sönder, men oftast har jag fått laga dem på beställning.

Jag har försökt att få igång dem med vanlig lera. Men misslyckats.

Astrid har målat om sin Snowboard, det har nog varit det enda projektet av betydelse de senaste fem åren, men har ju onekligen en viss potential.



fredag, februari 04, 2011

Infällbart, styrbart noshjul

Jag vet inte exakt hur det ska se ut. Men för att klara första kravspecen, "infällbart", kan det nog vara bra med ett gångjärn.




Jodå, det fungerar ju någotsånär som det är tänkt. Återstår att lägga en kulled till styrningen i den främre länken. Och styva upp den stötstången lite, sen ska det nog bli riktigt bra.